woensdag, 30. maart 2011 - 21:26

SP wil dat Groningen vaker lokale lasten gaat kwijtschelden

Groningen

De SP-fractie wil dat Groningen meer van de mogelijkheid gebruik maakt om de lokale belastingen zoals OZB en afvalstoffenheffing kwijt te schelden. Het rijk geeft gemeente de mogelijkheid dit te doen.

Veel mensen met een minimuminkomen lopen kwijtschelding van lokale lasten mis, omdat ze een heel klein beetje geld gespaard hebben. Gemeenten mogen nu kwijtschelding geven zolang het spaargeld niet uitkomt boven het bedrag dat mensen mogen hebben zonder hun recht bijstand te verliezen.

SP-raadslid Rosita van Gijlswijk is daar heel blij mee, en vindt dat de gemeente Groningen ook voor de aanslagen over 2011 van de nieuwe regels moet uitgaan. 'Het was bezopen: van de sociale dienst krijg je te horen dat je moet sparen voor als je wasmachine kapot gaat, en doe je dat, dan moet je het geld weer inleveren omdat je geen kwijtschelding krijgt.'

De SP-fractie wil dat de gemeente meteen overschakelt op de nieuwe regels en een campagne start om mensen erop te wijzen dat ze nu meer recht hebben op kwijtschelding.
Provincie:
Tag(s):