maandag, 24. oktober 2011 - 11:36

Spaarrente bereikt 3 procent

Eindhoven

Het zat er al een tijdje aan te komen, maar vandaag is het dan toch gebeurt: de spaarrente voor vrij opneembare spaarrekening heeft de 3 procent bereikt.

AT Bank heeft vandaag de rente op haar internetspaarrekening verhoogd naar dit tarief en neemt nu de koppositie van Centraal Beheer Achmea over in de top 5 van spaarrentes. “De spaarrenteoorlog onder banken is nog steeds in volle gang en waarschijnlijk zullen andere prijsvechters het voorbeeld van AT Bank snel volgen”, zegt Amanda Bulthuis van vergelijkingssite Spaarrente.nl.

Bulthuis voorspelde halverwege september al dat de spaarrentes op vrij opneembare spaarrekeningen de 3 procent gingen overschrijden. Dit lijkt nu bewaarheid te worden. De banken hebben het geld van de spaarder hard nodig om aan de nieuwe kapitaaleisen te voldoen die in 2013 van kracht worden. “In de strijd om de spaarder verhogen banken de laatste maanden massaal hun rentes”, zegt Bulthuis. “De spaarrente top 5 verandert iedere week.”

Op dit moment wordt de top 5 aangevoerd door AT Bank met het rentetarief van 3 procent op de internetspaarrekening. Daarna volgen Centraal Beheer met 2,95 procent en LeasePlan Bank met 2,91 procent. De top 5 wordt afgesloten door WestlandUtrecht Bank, Delta Lloyd en OHRA. Deze banken bieden alle drie een spaarrente van 2,9 procent op hun vrij opneembare spaarrekening.
Provincie:
Tag(s):