donderdag, 14. april 2011 - 21:37 Update: 08-07-2014 0:59

Spartak wederom kansloos tegen oppermachtig FC Porto: 2-5

(Elfvoetbal) FC Porto heeft zich als eerste van de laatste acht deelnemers gekwalificeerd voor de halve finales van de Europa League. Ondanks dat een week geleden van de return al een formaliteit was gemaakt, zegevierden De Draken donderdag wederom ruim tegen Spartak Moskou: 2-5.

Voor Spartak Moskou, dat in de vorige ronde Ajax uitschakelde, viel na de eerdere 5-1 nederlaag eigenlijk slechts de eer nog te redden. De Russische ploeg leek zich in de return lang staande te houden, totdat Hulk een kwartier voor rust de ban brak. Vlak voordat beide ploegen aan de thee gingen, verdubbelde Cristian Rodriguez de marge: 0-2.

Zou het dan toch een afstraffing worden? Het tweede bedrijf was slechts twee minuten bezig toen ook de derde Portugeze goal werd gemaakt. Ditmaal zag Falcao zijn naam op het scorebord verschijnen. Dzyuba maakte er nog wel 1-3 van, maar nog geen twee minuten na zijn treffer lag de 1-4 achter doelman Dykan. Voormalig AZ-aanvaller Ari pikte nog wel zijn doelpuntje mee, maar van waarde was zijn goal niet meer. Ruben Micael bepaalde de eindstand uiteindelijk op 2-5.

Lukt het FC Porto om voor de tweede keer in de geschiedenis met de Europa League aan de haal te gaan? Dan zal de kersverse Portugeze landskampioen zich in de volgende ronde naar alle waarschijnlijkheid van Villarreal moeten ontdoen. Submarino amarillo verdedigt vanavond in de Grolsch Veste te Enschede een 5-1 voorsprong tegen FC Twente.