dinsdag, 7. juni 2011 - 15:09 Update: 08-07-2014 0:29

Speciale Nissan 370Z GT Edition biedt extra keuze

Als het om sportauto’s gaat, heeft Nissan een naam hoog te houden. Daarom zijn de Nissan 370Z Coupé en Roadster opgewaardeerd voor modeljaar 2011. Nissan heeft vooral verbeteringen aan het onderstel aangebracht. Bovendien brengt de fabrikant een nieuwe, speciale versie uit: de Nissan 370Z Coupé GT Edition.

De vernieuwde Nissan 370Z is in beide versies nog aantrekkelijker. De Nissan-ingenieurs monteren voortaan veren en schokdempers van nog hogere kwaliteit dan voorheen, om het weggedrag verder te verbeteren. Verder zijn alle Nissans 370Z vanaf modeljaar 2011 voorzien van een controlesysteem voor de bandenspanning, om de veiligheid van de auto naar een nog hoger plan te tillen. Om dezelfde reden zijn de versies met automatische transmissie voorzien van Snow Mode, de winterstand die rijden in de sneeuw of bij gladheid gemakkelijker maakt. Bovendien zijn alle Nissans 370Z met het Nissan Connect-navigatiesysteem voortaan uitgerust met een achteruitrijcamera.

En last but not least: de speciale GT Edition is toegevoegd aan het gamma van de Nissan 370Z Coupé en de carrosseriekleur Gun Metallic is voortaan beschikbaar voor alle 370Z’s, behalve de GT Edition.

Speciale versie
De Nissan 370Z GT Edition is een subtiele knipoog naar de raceactiviteiten van Nissan. De Nissan 370Z Coupé wordt immers overal ter wereld ingezet als raceauto, onder meer in langeafstandsraces als de 24 Uur van de Nürburgring in Duitsland. De racegenen van de 370Z GT Edition komen, net als in de standaardversie van de Nissan 370Z Coupé en Roadster, tot uitdrukking in het hart van de auto: een 3,7-liter benzinemotor met 241 kW vermogen en een koppel van 363 Nm. Verder is de Coupé GT Edition — nog afgezien van de rijke standaarduitrusting — ook voorzien van een speciale carrosseriekleur naar keuze (Pearl White, Kuro Black of Black Rose) en lichtmetalen 19-inchwielen van RAYS, gespoten in de kleur Dark Grey. Ook behoren zwarte lederen bekleding, een navigatiesysteem inclusief achteruitrijcamera en ‘GT Edition’-stickers aan weerszijden van de auto tot de uitrusting.

Standaarduitvoering en GT Edition
Met de toevoeging van de GT Edition biedt Nissan de 370Z Coupé voortaan in twee uitvoeringen aan. De standaarduitrusting van de reguliere versie van beide carrosserievarianten omvat behalve lichtmetalen 18-inchwielen ook elektrisch verstelbare stoelen, Bluetooth-telefoonaansluiting, een multifunctioneel stuurwiel en xenonkoplampen. Beide varianten én de GT Edition met de handbediende zesversnellingsbak zijn standaard uitgerust met Synchro Rev Control (SRC). Dit systeem past tijdens het schakelen het toerental aan op de volgende in te leggen versnelling. Hierdoor ontstaat een vloeiender overgang tussen de versnellingen en ook een stabieler weggedrag. Tot slot is er nog een actiepakket dat bestaat uit een navigatiesysteem en lichtmetalen 19-inchwielen van RAYS. Bovendien is er de extra optie — tegen een meerprijs van 500 euro — van een oranje lederen bekleding in de Coupé en bordeauxrode lederen bekleding in de Roadster.

Prijs
De Nissan 370Z Coupé GT Edition kost 63.145 euro, de ‘normale’ versie 59.750 euro. De Roadster kost 63.050 euro. Wie kiest voor het speciale actiepakket met onder meer de 19-inchwielen, betaalt 3.750 euro extra. De automatische transmissie kost voor zowel de Coupé als de Roadster 2.050 euro.
Categorie:
Tag(s):