woensdag, 14. december 2011 - 8:18

Specialisten VUmc luiden noodklok over zorg intensive care

Amsterdam

De Inspectie voor de Gezondheidszorg onderzoekt een melding die is binnengekomen over het VU Medisch Centrum. Specialisten van het VU Medisch Centrum luiden de noodklok over de zorg op de intensive care. Dit schrijft de Volkskrant woensdag.

Volgens de krant is de zorg voor de patiënten ernstig in gevaar omdat er op de afdeling een angstcultuur zou heersen 'waar tegenspraak niet wordt geduld en niet wordt geluisterd naar adviezen van medisch specialisten'.

Specialisten zeggen in de krant dat zij zelf naar een ander ziekenhuis zouden gaan als zij een behandeling op de ic nodig zouden hebben. Bij de Inspectie zijn inmiddels al twee dodelijke incidenten gemeld.

De Volkskrant meldt dat de raad van toezicht woensdag een crisisoverleg heeft met het ziekenhuisbestuur.

Een woordvoerder van het management van het ziekenhuis zegt in de krant dat al wordt gewerkt aan het verbeteren van de communicatie. Een groot deel van de staf zou daar echter geen vertrouwen in hebben.

Onlangs kwam ook de Inspectie met een vernietigend rapport. Er zouden structurele problemen zijn en de situatie zou 'buitengewoon zorgelijk' zijn en de veiligheid van patiënten bedreigen, aldus de Volkskrant.
Provincie:
Tag(s):