vrijdag, 7. januari 2011 - 15:50 Update: 08-07-2014 1:01

Spelers vertrekken bij Heerenveen en Utrecht, Vitesse slagvaardig

(Elf Voetbal) Tarik Elyounoussi werd deze week door SC Heerenveen in de etalage gezet en dat is Frederikstad FK niet onopgemerkt gebleven. De 22-jarige aanvaller is teruggekeerd naar zijn oud-werkgever uit Noorwegen.

Ook FC Utrecht neemt afscheid van een speler. De Domstedelingen kwamen vrijdag tot een akkoord met het Zwitserse Xamax Neuchatel over Sander Keller.

SC Heerenveen kocht Elyounoussi in 2007 voor 3,5 miljoen euro, maar in Friesland heeft de Noor in de afgelopen seizoenen niet geïmponeerd. Onduidelijk is voor hoeveel geld Frederikstad Elyounoussi heeft teruggekocht. Verder kan de ploeg van trainer Ron Jans sinds vandaag niet meer beschikken over Björn Jonsson. De 20-jarige middenvelder heeft besloten om terug te keren naar zijn geboorteland IJsland 'om al dat aanhoudende blessureleed achter hem te laten'.

Ook FC Utrecht heeft vandaag een speler van de hand gedaan. Tenminste, als Keller tot een mondeling akkoord komt met de Zwitserse club Xamax Neuchatel. Keller zou volgende zomer transfervrij zijn en dus heeft de club uit de Domstad besloten om de 31-jarige verdediger te verkopen.

Verder was er vrijdag ook nog transfernieuws uit het kamp van Vitesse te melden. De Arnhemmers hebben de komst van Michihiro Yasuda officieel gemaakt en ook Marti Riverola komt de club versterken. De 19-jarige aanvallende middenvelder wordt gehuurd van FC Barcelona.

Willem II heeft vandaag toch afgezien van de komst van Vitessenaar Sinan Kaloglu. De 29-jarige aanvaller zou door de Tilburgers worden gehuurd, maar Kaloglu kwam met aanvullende eisen waaraan de hekkensluiter van de Eredivisie niet wilde voldoen.
Categorie:
Tag(s):