vrijdag, 25. maart 2011 - 13:12

Speurhonden uit Nederland vinden minstens 15 lichamen in Japan

De honden en het team van de Nederlandse vrijwilligersorganisatie Stichting Signi Zoekhonden hebben in de Japanse stad Ofunato samen nu 15 slachtoffers gevonden. Dit meldt Signi vrijdag.

‘Het aantal kan echter nog oplopen tot 50-60 slachtoffers omdat de honden nog vaak verwezen hebben naar bepaalde locaties. Deze plaatsen worden gemarkeerd en later door lokale hulpverleners afgegraven’, meldt Signi.

Er wordt door iedereen hard gewerkt om de straten weer vrij te krijgen van de ravage. Een aantal straten is alweer opgeruimd. Het team heeft vrijdagochtend een bedankje ontvangen van de burgemeester van Ofunato.

‘Stichting Signi Zoekhonden ervaart deze reis als zeer bijzonder en voelen zich voldaan dat ze hulp hebben mogen bieden aan het vinden van vermiste familieleden. De honden zijn allemaal gezond en wel op enkele kleine verwondingen na zoals sneetjes’, aldus Signi.

Zaterdag zal het team de terugreis naar Nederland hervatten en gaan zij eerst richting het vliegveld van Tokio. Van daaruit zullen zij zondag terug naar Nederland vliegen.
Provincie:
Tag(s):