donderdag, 26. mei 2011 - 15:21

Sponsortocht op Harley’s voor kindertehuis in Indonesië

Leeuwarden

Dirk Dijkstra en Jane Cohen uit Leeuwarden starten zondag 5 juni met een sponsortocht op hun Harley Davidson’s voor de bouw van een nieuw kindertehuis in Indonesië. Over vierenhalve maand hopen ze na een reis van 25.000 kilometer het einddoel Amurang op het Indonesische eiland Sulawesi te bereiken. Met de tocht willen Dirk en Jane geld inzamelen voor een tweede kindertehuis voor ca. zestig kansarme kinderen van de Stichting Amurang.

,,Bedrijven maar ook particulieren kunnen onze tocht sponsoren’’, aldus Dirk Dijkstra. ,,Bijvoorbeeld met één eurocent per kilometer. Totaal sponsor je dan € 250,- voor het goede doel. Maar je mag ook meer of minder geven. Alle bedragen zijn welkom.’’ Voor de eerste fase van het nieuwe kindertehuis is € 40.000,- nodig.

Na eerdere motorreizen door China en Australië willen Dirk en Jane de komende tocht een extra dimensie geven. ,,Tijdens mijn verblijf van enkele jaren in Indonesië heb ik gezien dat het land veel sociale problemen heeft. Wij kunnen wat voor de mensen daar betekenen’’, vertelt Dirk. Samen met Jane heeft hij zich verbonden aan de nieuwe actie van de Friese stichting ‘Kinderen voor Amurang’. De stichting wil na een eerste kindertehuis nu ook een tweede bouwen in de buurt van Amurang. ,,Ze hebben al heel veel bereikt. We zijn ervan overtuigd dat het geld goed besteed wordt.’’

De route van de sponsortocht gaat via een omweg door Rusland, Mongolië, China, Laos en Maleisië naar Indonesië. De kortere route door Pakistan, Tibet en Birma is te gevaarlijk en te onherbergzaam. ,,Toch zullen we de nodige obstakels moeten overwinnen”, aldus Dirk. ,,In China mogen motorrijders bijvoorbeeld alleen met een Chinees rijbewijs, kenteken en onder begeleiding van een gids reizen. Het is afwachten hoe dat allemaal uitpakt.’’

Dirk en Jane willen gemiddeld 300 kilometer per dag afleggen. Op dit moment zijn ze nog druk bezig om de beide Harley Davidson’s uit 1942 en 1968 helemaal gereed te maken voor de reis. Het is de bedoeling op de route zoveel mogelijk te overnachten bij de lokale bevolking en andere Harley Davidsonfanaten, die wereldwijd veel contacten met elkaar onderhouden. Er zijn al geruchten dat de Harley Davidsonclub van Jakarta de twee Leeuwarders met een groot onthaal zal verwelkomen. Dirk en Jane zullen tijdens hun reis het thuisfront en de sponsors zoveel mogelijk op de hoogte houden van hun avonturen via www.leeuwardenamurang.com.
Provincie:
Tag(s):