donderdag, 19. mei 2011 - 22:25

Spoor van gestolen sieraden leidt politie naar overvallers

Hillegom

Politie Hollands Midden heeft op woensdag 18 mei rond 12.40 uur vier verdachten aangehouden in een woning aan de Visserlaan in verband met een overval op een juwelier die ochtend aan de Hoofdstraat.

Het gaat om drie mannen uit Amsterdam van 19, 20 en 21 jaar en een 21-jarige man uit Haarlem.

De politie kreeg die ochtend rond 10.30 uur de melding en ging ter plaatse. Drie mannen met regenkleding aan, bleken de juwelier te hebben overvallen en waren ervandoor gegaan met sieraden. Een getuige had de mannen geprobeerd tegen te houden door hun scooter omver te schoppen. De overvallers wisten toch te vluchten op de scooter en reden weg richting het zwembad.

De politie zette een helikopter in en kamde de omgeving uit. De scooter bleek langs een bestelbus te zijn gereden en hierbij was een tas van de daders waarin sieraden zaten kapot gegaan. De sieraden zorgen vervolgens voor een spoor. De politie volgde het spoor van de sieraden en kwam toen bij een woning aan de Visserlaan in Hillegom uit.

Vanuit de helikopter werd gezien dat er een scooter in de tuin stond. De politie ging de woning binnen en hield de vier mannen aan. De scooter die vanuit de helikopter te zien was, bleek niet de scooter te zijn waarmee de daders waren gevlucht. Wel stond in de schuur in de tuin een scooter die precies aan de omschrijving voldeed. Doordat de getuige de scooter had omgeschopt, was een onderdeel van de scooter afgebroken en ook bij deze scooter miste dit onderdeel.

De mannen zijn naar het politiebureau gebracht en ingesloten. De politie zet haar onderzoek naar de zaak voort.
Provincie:
Tag(s):