dinsdag, 26. april 2011 - 17:14

Spoorlopers Koninginnedag Amsterdam zwaar bestraft

Amsterdam

Politie en openbaar ministerie zullen dit jaar tijdens Koninginnedag in Amsterdam streng optreden bij trekken aan de noodrem in de trein en lopen op het spoor. Dit heeft de politie dinsdag laten weten.

Boete € 200,- direct pinnen
Elke moedwillige stremming van het treinverkeer wordt direct bestraft: mensen die aan de noodrem trekken en/of zich op het spoor begeven, moeten meteen een boete van €200,- betalen per pin. De Spoorwegpolitie van het korps landelijke politie diensten (KLPD) zet extra mensen in voor de handhaving van deze maatregel.

Het merendeel van de bezoekers op Koninginnedag komt van buiten de stad en reist met het openbaar vervoer. Dit zorgt voor veel druk op de stations. Daarom is het van belang dat de toe- en uitstroom van de bezoekers zo soepel mogelijk verloopt.

Gevaarlijke situaties
“Vorig jaar trokken treinreizigers tussen station Sloterdijk en het Centraal Station aan de noodrem, om vervolgens over het spoor verder te lopen. Dit zorgde voor gevaarlijke situaties en ontregeling van het treinverkeer, met ernstige vertragingen tot gevolg. Die situaties moeten dit jaar niet meer voorkomen”, licht algemeen commandant van politie Amsterdam-Amstelland, Erik van der Hulst, toe. “We adviseren mensen nu bovendien vooral via station Zuid te reizen.”

Geen alcohol
Naast deze maatregel heeft NS bepaald dat alcohol in de trein en op de stations verboden is. In een aantal treinen in de regio Noord-Holland is extra cameratoezicht en beveiliging aanwezig.
Provincie:
Tag(s):