donderdag, 6. januari 2011 - 16:23

Sport en Fair Play voor leefbaarheid Donderberg

Roermond

Vrijdag 7 januari 2011 geven Wonen Zuid, Wonen Limburg, Stichting VIA VVV en de gemeente Roermond het startschot voor VIA VVV in Roermond. Onder deze naam werken de partners samen in projecten die positief bijdragen aan de leefbaarheid van de wijk Donderberg. Het eerste project dat in januari 2011 van start gaat is de VVV-Venlo BuurtBattle. De VVV-Venlo BuurtBattle zorgt ervoor dat jongeren leren omgaan met en respect krijgen voor hun omgeving. 



De stichting VIA VVV is door VVV-Venlo opgericht ter invulling van de maatschappelijke functies van een betaalde voetbalorganisatie. De samenwerking met de partners wordt niet alleen financieel ondersteund door woningcorporaties Wonen Zuid en Wonen Limburg. Ook de provincie Limburg en het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties leveren een bijdrage.

In januari 2011 gaat de VVV-Venlo BuurtBattle in de Donderberg van start. Jongeren van 12 tot en met 15 jaar vertegenwoordigen hun buurt in een straatvoetbaltoernooi. Wekelijks wordt op woensdagmiddag een competitie gespeeld tussen de buurtteams. Deze buurtteams strijden sportief met en tegen elkaar om de VVV-Venlo BuurtBattle. Het gaat hierbij niet alleen om straatvoetbal, teams kunnen ook punten scoren door Fair Play en buurtbijdragen. Fair Play bestaat uit sportief gedrag in en rondom de wedstrijden, het nakomen van afspraken maar ook het gedrag in de wijk of op school. Iedere wedstrijdronde wordt er een Fair Player of the Day uitgeroepen. Een buurtbijdrage is een activiteit/klusje in de wijk. Dit kan bestaan uit het helpen van de buurvrouw met haar boodschappen of het opruimen van zwerfafval. 



Rachid Ofrany, Rick Verbeek, Dianne Reemers en Christa Stuart zijn ambassadeurs van de VVV-Venlo BuurtBattle en zullen diverse keren naar Roermond komen om de voetbaljeugd aan te moedigen. De beste teams gaan een onvergetelijke dag tegemoet: zij mogen de uiteindelijke finale spelen in Seacon Stadion - De Koel - in Venlo.
Provincie:
Tag(s):