zondag, 16. januari 2011 - 20:17

Sportcentrum Terneuzen wordt groen

Terneuzen

Sportcentrum Vliegende Vaart wordt groen. Niet het zwemwater of de sporthal, maar de schoonmaakmethode in het sportcentrum krijgt een groen tintje.

Alle schoonmaakproducten worden namelijk vervangen door ecologisch verantwoorde middelen.

De Vliegende Vaart stapt over op het gebruik van onderhouds- en reinigingsproducten die voorzien zijn van het Europees Ecolabel. Het Europees Ecolabel is het Europese keurmerk voor non-food producten en diensten die minder milieubelastend zijn. Het label hanteert strenge eisen voor de producten. Deze eisen zijn van invloed op de gehele levenscyclus van een product. Van grondstof en gebruik tot weggooien, alles moet ecologische verantwoord zijn.

Het gebruik van ecologisch verantwoorde schoonmaakmiddelen is anders dan dat van de reguliere schoonmaakproducten. Daarom volgen medewerkers van het sportcentrum maandag 17 januari een cursus. Tijdens deze cursus leren zij hoe de middelen gedoseerd en toegepast moeten worden. Op deze manier blijft het sportcentrum optimaal hygiënisch.

Door de overstap op schoonmaakmiddelen met het Ecolabel ontvangt de gemeente Terneuzen een certificaat. Het certificaat wordt maandag 17 januari door VAT (leverancier van de onderhouds- en reinigingsproducten) uitgereikt aan wethouder Frank van Hulle.
Provincie:
Tag(s):