vrijdag, 25. februari 2011 - 18:08

Sportschool in Nijmegen beschoten

Nijmegen

In een onderzoek naar een schietincident bij een sportschool maandagavond aan de Bazuinstraat in Nijmegen heeft de politie donderdag een 41-jarige verdachte aangehouden.

De man zou met een luchtbuks op een raam hebben geschoten. Niemand raakte gewond.

De politie kreeg in de loop van dinsdag informatie binnen dat bij een sportschool mogelijk een ruit was beschoten. Binnen waren op dat moment mensen aanwezig, maar er bleek alleen materiële schade. Dit zou maandagavond gebeurd zijn. De politie startte naar aanleiding van de binnengekomen informatie direct een onderzoek. Agenten hielden een buurtonderzoek, spraken met enkele getuigen en woensdag heeft de technische recherche een sporenonderzoek gedaan. De beheerder van de sportschool deed aangifte van vernieling.

Het politieonderzoek leidde naar een 41-jarige verdachte, inwoner van Nijmegen. Donderdagmiddag is de man aangehouden op verdenking van poging zware mishandeling en vernieling. In een woning trof de politie een luchtbuks, die voor het onderzoek in beslag is genomen.

De verdachte werd verhoord en in verzekering gesteld, maar is inmiddels weer in vrijheid gesteld. Proces-verbaal tegen hem wordt opgemaakt.
Provincie:
Tag(s):