vrijdag, 1. juli 2011 - 13:29

Sportvissers overvaren op de Westerschelde

Terneuzen

Twee sportvissers die in een bootje op de Westerschelde zaten zijn woensdag kort voor middernacht door een viskotter overvaren. Dit heeft het Korps landelijke politiediensten (KLPD) vrijdag bekendgemaakt.

De twee sportvissers raakten daarbij te water maar werden door de bemanning van de kotter uit het water gehaald. Het sportvisbootje van de twee vissers uit Middelburg lag buiten de vaargeul ten anker in het gebied van de Everingen.

Omstreeks 23.30 uur werd het visbootje door de boomkor van een Belgisch vissersvaartuig geraakt. Het bootje werd daarbij vernield en sloeg om. De twee opvarenden raakten te water maar werden door de bemanning van de kotter uit het water gehaald en vervolgens met een boot van de KNRM naar de Buitenhaven van Vlissingen gebracht.

De Waterpolitie van het KLPD onderzoekt hoe de aanvaring kon gebeuren. De sportvissers zijn bij de overvaring niet gewond geraakt. Hun bootje is gezonken. De kotter liep geen schade op bij de overvaring. Het schip kon zijn weg vervolgen naar de haven van Terneuzen.
Provincie:
Tag(s):