vrijdag, 8. april 2011 - 21:08

Staatssecretaris geschokt door wantoestanden bij Osira Amstelring

Amsterdam

Staatssecretaris Veldhuijzen van Zanten (VWS) is geschokt door de mogelijke mishandeling van ouderen op de afdeling Varenshof van woonzorgcentrum Bernardus te Amsterdam. Bernardus is een onderdeel van Osira Amstelring.

In een brief aan de Tweede Kamer schrijft zij dat de Inspectie voor de gezondheidszorg (IGZ) naar aanleiding van zorgwekkende klachten ingrijpt. Het zou gaan om slechte bejegening en hardhandige aanpak van zorgbehoevende ouderen. ,, De aard van de melding is dusdanig ernstig, dat ingrijpen door de IGZ noodzakelijk is om de risico’s voor de cliënten onmiddellijk te beperken. De cliënten moeten in een vertrouwde omgeving veilige en goede zorg ontvangen”, aldus de bewindsvrouw.

De inspectie heeft Osira Amstelring opgedragen de medewerkers die zich schuldig maken aan slechte bejegening, hardhandige aanpak dan wel lichamelijke en geestelijke mishandeling op non-actief te stellen. Ook dient Osira Amstelring voor dinsdag aanstaande het team van afdeling de Varenhof volledig te hebben vervangen door andere medewerkers die niet eerder betrokken zijn geweest bij de zorgverlening op de Varenhof.
Provincie:
Tag(s):