woensdag, 19. oktober 2011 - 8:53

Stadsbussen blokkeren uit protest garage ministerie Infrastructuur

Den Haag

Zo'n 120 tot 150 werknemers van de vervoerbedrijven van Rotterdam, Amsterdam en Den Haag hebben zich woensdagochtend verzameld bij het Ministerie van Infrastructuur en Milieu in Den Haag.

Met stadsbussen blokkeren zij de garage van het ministerie uit protest tegen de aangekondigde aanbestedingen en bezuinigingen op het openbaar vervoer.
Dit melden verschillende media woensdag.

De blokkade is een spontane actie van werknemers van GVB, RET en HTM.
Volgens woordvoerders van de drie bedrijven ondervindt het openbaar vervoer geen hinder van het protest. De demonstranten willen op het ministerie een brief aanbieden met hun grieven.

Vakbond AbvaKabo ondersteunt het protest.
Minister Melanie Schultz (Infrastructuur) liet weten blij te zijn dat de actievoerders gekozen hebben voor een actievorm waarvan de reiziger niet de dupe is. Schultz is vandaag met premier Mark Rutte en een handelsdelegatie vertrokken naar Rusland. Als ze in Den Haag was geweest, was ze graag met de stakende buschauffeurs in gesprek gegaan, zo meldde zij.

De actie van de vervoerbedrijven is gericht tegen de plannen van het kabinet om 120 miljoen te gaan bezuinigen door het openbaar vervoer in Amsterdam, Rotterdam en Den Haag voortaan aan te besteden.
Hierdoor dreigen volgens de bonden drieduizend banen en de helft van het openbaar vervoer in de steden te verdwijnen.
Provincie:
Tag(s):