maandag, 7. maart 2011 - 20:39

Stale stier Amersfoort is hufterproof

Amersfoort

Op zondag 27 maart 2011 zal een vernieuwde versie van het door brandstichting vernielde kunstwerk ‘De Stier’ terugkeren op de rotonde Flierbeeksingel/Kamp in Amersfoort.

Na de vernieling van de houten stier in 2009 is door bewoners, de gemeente en het bedrijfsleven zo veel betrokkenheid getoond, dat kunstenaar Thijs Trompert en ondernemer Franz Schrandt het initiatief hebben genomen om ‘Onze Stier’ te laten herleven. Het nieuwe kunstwerk, 5 meter hoog en 8.000 kilo zwaar, is gemaakt van staal en is tegelijk een statement tegen vandalisme in de stad. Vanwege de grote betrokkenheid en het grote ‘voor, door en van karakter’ is besloten om een groot spektakel te maken van het plaatsen van het kunstwerk.

Dit spektakel, genaamd ´Het Stierenbal´, zal plaatsvinden op zondag 27 maart 2011 van 19:00 tot 22:30 uur. Het is de zondagavond van de lente. De stier komt terug naar zijn weide (rotonde) op de rand van de historische binnenstad, even buiten de oude stadspoorten.

Om de stier naar zijn weide te krijgen, wordt deze door sterke Amersfoorters met touwen, via de Hoge weg, over de Flierbeeksingel, naar de weide getrokken. En om alles volledig in stijl te laten plaatsvinden zullen de stierentrekkers gekleed in witte broek en shirt met een rode sjaal en sjerp, al hun krachten gebruiken om de stier naar zijn plaats te trekken. Ook iedereen die naar het evenement komt, wordt opgeroepen in het wit gekleed te gaan.
Provincie:
Tag(s):