donderdag, 3. maart 2011 - 9:16

'Stanley Hillis onder ogen politie geliquideerd'

Amsterdam

De liquidatie op crimineel Stanley Hillis heeft de Nationale Recherche het schaamrood op de kaken doen komen. Op het moment dat Hillis doorzeefd werd met kogels waren er twee rechercheurs op nog geen 1,5 meter afstand verstopt in een aanhangwagen.

Uit onderzoek door de Telegraaf blijkt dat de politie op de hoogte was van de ontmoeting tussen Hillis en een andere crimineel Donald G. op het parkeerterrein in de Fizeaustraat. Om het gesprek af te luisteren hadden twee rechercheurs zich verstopt in een aanhangwagen met hierop de naam van een fictief bedrijf. Op het moment dat het vuur werd geopend op Hillis konden de ongewapende rechercheurs niets anders doen dan op de grond van de aanhanger te gaan liggen.

Nadat de schutter(s) zich uit de voeten maakte in de Volkswagen Transporter konden de rechercheurs in de aanhangwagen geen contact krijgen met een observatieteam dat in de buurt opgesteld stond.

Desondanks kon het observatieteam de vluchtauto enige tijd volgen. Een helikopter die op het moment van de aanslag ook in de lucht was, zou de achtervolging overnemen. Door de onderlinge verwarring kon de vluchtwagen aan de politiehelikopter ontkomen.
Provincie:
Tag(s):