maandag, 5. december 2011 - 20:28

Start aanleg carpoolplaats bij A28, afslag Zuidwolde

Zuidwolde

Dankzij TenneT-gelden start de gemeente De Wolden in de tweede week van december met de aanleg van een carpoolplaats. Deze komt bij het kruispunt Willem Moesweg – Leeuwenveenseweg op korte afstand van de aansluiting op de A28. De carpoolplaats krijgt tien parkeerplaatsen, een picknickbank en een informatiepaneel.

De nieuwe voorziening krijgt ook een functie als auto-fietstransferium. Automobilisten kunnen hun auto parkeren en dan via de nabijgelegen fietspaden naar Echten, Koekange, Westerbergen, Zuidwolde, Veeningen of de Wijk fietsen. Ook vormt de parkeerplaats een schakel in het wandelnetwerk dat in opdracht van de gemeente door Recreatieschappen Drenthe binnenkort wordt gerealiseerd.

Wethouder openbare werken Henk Lammers: “De aanleg van een carpoolplaats bij de A28 is een lang gekoesterde wens van de gemeente. Er is een grote behoefte om hier auto’s te parkeren. Nu parkeren nog veel automobilisten hun auto in de berm langs de Willem Moesweg”.

De aannemer start met het verwijderen van beplanting, daarna wordt de bekisting geplaatst en het onderhoudsarme beton gestort. De aanleg van de carpoolplaats wordt nog dit jaar afgerond.
Provincie:
Tag(s):