maandag, 3. januari 2011 - 10:06

Steeds meer griepgevallen in Nederland

Utrecht

De griep lijkt Nederland langzaam in haar greep te krijgen. Vooal in het noordoosten en westen van ons land lijkt het er langzaam op dat we mogen spreken van een epidemie.

In buurland België heeft het H1N1-griepvariant al gezorgd dat het Wetenschappelijk Instituut voor Volksgezondheid (WIV) officieel het begin van een griepepidemie heeft afgekondigd. Sinds de start van het griepseizoen 2010-2011 zijn in Nederland tot dusver in totaal 13 ziekenhuisopnames gemeld als gevolg van het virus Influenza A/ (H1N1).

Mexicaanse griep

De term Nieuwe Influenza leidt tot verwarring. Daarom spreken we nu over het virus als Influenza A/ (H1N1) 2009. In de volksmond wordt nog steeds gesproken over Mexicaanse griep.

Nieuwjaarskus

Nu de scholen weer zijn begonnen zal de griep sneller kunnen verspreiden. Zelfs het kussen en omhelzen op nieuwjaarsfeestjes kan dan weer zorgen voor een opflakkering in de komende weken.

De H1N1-griep is dit jaar eerder zachtaardig, zegt Van Ranst van het WIV. "We merkten vorig jaar dat de H1N1-griep snel evolueerde naar een vrij mild karakter, dit jaar is dat vanaf het begin zo."
Provincie:
Tag(s):