maandag, 17. januari 2011 - 10:25 Update: 08-07-2014 1:01

Steeds meer huisdieren verzekerd

Heerhugowaard

In 2010 is het aantal afgesloten huisdierverzekeringen met 38% gestegen. Dit meldt Proteq Dier & Zorg die de cijfers van 2009 ten opzichte van 2010 met elkaar vergeleken heeft.

De laatste jaren stijgt het aantal verzekerde honden en katten in Nederland aanzienlijk. De schatting is dat er nu circa 170.000 honden en katten een ziekte- kostenverzekering hebben, waarvan er 109.000 bij Proteq Dier & Zorg verzekerd zijn. "In 2009 zagen we ook al een toename", zegt Martijn Meijlink directeur van Proteq

Dier & Zorg. "Deze groei heeft zich in 2010 onverminderd voortgezet. Onze indruk is dat door de economische ontwikkelingen, huisdierenbezitters zich nog bewuster zijn geworden van de financiële kant van hun verantwoordelijkheden. Medische kosten komen altijd onverwacht en niet iedereen heeft voortdurend een flink bedrag euro op de bank staan voor onverwachte medische kosten. Door het afsluiten van een ziektekostenverzekering wordt een hoop (financieel) leed voorkomen".

Huisdierverzekeringen lijken steeds meer op humane zorgverzekeringen
Net als bij de humane ziektekostenverzekeringen, bieden aanbieders van huisdierenverzekeringen verschillende extra dekkingen. De eigenaar kan hierdoor de verzekering kiezen die het beste bij zijn dier en zijn situatie past. In 2010 heeft de marktleider Proteq Dier & Zorg het "Direct uitkeren aan de praktijk" geïntroduceerd. Net als bij bijvoorbeeld de huisarts, keert de verzekeraar direct uit aan de dierenartspraktijk. De eigenaar hoeft niet meer eerst zelf de nota voor te schieten. De dierenartsenpraktijken en de klanten reageren zeer positief.
Categorie:
Tag(s):