vrijdag, 1. april 2011 - 13:44

Steeds meer snorders raken hun 'taxi' kwijt

Amsterdam

Illegaal taxirijden kan je financieel flink raken. 'Afgelopen dinsdag werden 36 zogenaamde 'snorders' in Amterdam aangehouden en kregen een proces-verbaal', meldt de politie Amsterdam- Amstelland vrijdag.

'Taxi' kwijt
Acht voertuigen zijn in beslag genomen. De boetes lopen in de duizenden euro's. De politie hield dinsdag in Amsterdam Zuidoost een grote controle op het uitvoeren van illegale taxiritten. De chauffeurs, snorders genaamd, kregen flinke boetes opgelegd van bijna 3500 euro.

Verder werd voor ongeveer drieduizend euro aan bekeuringen uitgedeeld voor veelal technische mankementen aan de auto's. Om die reden werden ook twee kentekenbewijzen ingevorderd.

Bolletjesslikkers
Naast het feit dat deze chauffeurswerkzaamheden zijn verboden, zijn snorders ook vaak bij illegale acties betrokken. Soms zonder het zelf te weten vervoeren ze grote hoeveelheden drugs of brengen bolletjesslikkers naar hun bestemming.

Cijfers 2010
In 2010 zijn in en rond Amsterdam 126 personen aangehouden voor dergelijke zaken en werden er 28 auto's in beslag genomen. Dit jaar hield de politie al 71 chauffeurs aan en werd op 15 voertuigen beslag gelegd.

Aan de controles werken ook het openbaar ministerie, de Inspectie Verkeer en Waterstaat, Dienst Werk en Inkomen en de Belastingdienst mee. Een snorder kan dus zomaar zijn auto, uitkering of toelagen kwijtraken. De diensten zullen het aantal controles verder uitbreiden
Provincie:
Tag(s):