zaterdag, 23. juli 2011 - 10:59 Update: 08-07-2014 0:57

Stekelenburg enthousiast over AS Roma

(Elfvoetbal) Nog altijd hebben Ajax en AS Roma geen overeenstemming bereikt over de transfer van Maarten Stekelenburg.

De Amsterdammers wachten op een bankgarantie van de Italiaanse club, nadat een deal in 2003 met Christian Chivu tot problemen leidde. Destijds deden de Romeinen een aanbetaling, maar kon de club geen onherroepelijke bankgarantie overleggen, waarna de KNVB, UEFA en FIFA ten tonele moesten verschijnen.

Stekelenburg hoopt dat de clubs eruit komen. Vrijdag op de training liet hij nog maar eens zien waarom hij tot één van de beste keepers ter wereld wordt gerekend. "Op de training wil je alles winnen", aldus de 28-jarige sluitpost in gesprek met De Telegraaf. "Maar het is wel een raar idee dat het je laatste kan zijn. Er is in de loop der jaren wel interesse geweest. Maar er was geen club waar ik heen wilde. Ik ben nog nooit eerder zó dicht bij een nieuwe club geweest."

"AS Roma is een traditieclub, waar ik graag voor zou willen spelen." De doelman zal zich echter gewoon voor Ajax blijven inzetten, mocht de transfer geen doorgang vinden. "Natuurlijk ben ik mijn nieuwe Ajax-kostuum gaan passen. De transfer kan ook afketsen", aldus Stekelenburg. Dit weekend wordt er verder onderhandeld tussen Ajax en AS Roma.
Categorie:
Tag(s):