zondag, 20. maart 2011 - 12:13 Update: 08-07-2014 0:59

Stekelenburg: 'Het zou zomaar kunnen dat ik mijn laatste duel voor Ajax gespeeld heb'

(ElfVoetbal)Misschien is de 0-1 thuisnederlaag tegen Spartak Moskou de laatste wedstrijd van Maarten Stekelenburg voor Ajax. De geblesseerde doelman sluit een transfer in de zomer niet uit.

Het contract van Stekelenburg loopt in 2012 af. Als dat niet verlengd wordt, moet Ajax de international komende zomer verkopen, anders loopt hij een jaar later gratis de deur uit.
"Het zou zomaar kunnen dat ik mijn laatste wedstrijd voor Ajax al heb gespeeld. Je weet het nooit. Ik heb nog een éénjarig contract. Als er iets moois is, wil ik er wel over nadenken", zegt Stekelenburg tegen de NOS.

Door een gebroken duim, opgelopen tijdens de training, zit het seizoen van de 28-jarige keeper er op. Sinds het WK in Zuid-Afrika, waar Stekelenburg regelmatig uitblonk, wordt de doelman in verband gebracht met diverse Europese topclubs. De naam van Manchester United, waar Edwin van der Sar aan het eind van dit seizoen stopt, wordt daarbij het vaakst genoemd.

Op de website van Ajax neemt Stekelenburg het op voor zijn vervanger, Jeroen Verhoeven. Wegens zijn forse postuur krijgt de derde keeper het zwaar te verduren in de media. ,,Iedereen herinnert Jeroen uit zijn tijd van Volendam. Ik train dag in dag uit met hem en kan niet anders dan stellen dat hij een heel goede keeper is. Hij wordt gewoon belachelijk gemaakt. Geheel onterecht. Ik kan mij Piet Schrijvers herinneren en die heeft het ook niet misselijk gedaan", meldt Stekelenburg op het cluborgaan.
Categorie:
Tag(s):