donderdag, 17. maart 2011 - 15:49 Update: 08-07-2014 0:59

Stekelenburg: 'Ik ga ervan uit dat mijn seizoen erop zit'

(Elfvoetbal) Een groot drama voor Ajax. Maarten Stekelenburg heeft zaterdag zijn duim gebroken tijdens de training.

UPDATE (3):
Stekelenburg verwacht dit seizoen zijn laatste wedstrijd al te hebben gekeept. "Ik ga ervan uit dat mijn seizoen erop zit", vertelt de goalie op de website van Sport Promotion. "De operatie is geslaagd, maar het herstel duurt wel veel langer dan ik aanvankelijk dacht. Het stukje afgebroken bot bleek niet meer gezet te kunnen worden. Dat moest er dus uit. De pees die aan het botje verbonden was, is nu met een schroefje vastgezet. De bekerfinale kan ik echt op mijn buik schrijven, zoals de zaken er nu voorstaan."

UPDATE (2):
Maarten Stekelenburg is woensdag geopereerd aan zijn duim. Tijdens de operatie werd duidelijk dat, voor een zo goed mogelijk herstel van de duim, voor een andere techniek wordt gekozen. Als gevolg van de ingreep duurt de revalidatie voor de doelman waarschijnlijk zo'n zeven tot negen weken in plaats van de verwachte vier tot zes. Daardoor komt de bekerfinale tegen FC Twente op 8 mei dus ernstig in gevaar.

UPDATE:
Stekelenburg kreeg een bal op zijn rechterhand en brak daarbij zijn duim. "Ik heb zelfs nog een half uur doorgetraind", aldus de Oranje-international tegen Sport Promotion. "Na de training begon ik wel last te krijgen. De duim werd dik, zo dik zelfs dat mijn keepershandschoen begon te knellen. Toen ben ik toch maar even naar de dokter gelopen."

De dokter verwees de doelman naar het ziekenhuis, waar op een röntgenfoto bleek dat een stukje bot was afgebroken. "Enorm balen. Ongelofelijk dat het juist in deze periode van het seizoen gebeurt. We spelen met Ajax belangrijke wedstrijden, en met het Nederlands elftal. Maar misschien dat ik er de laatste twee competitiewedstrijden weer bij kan zijn. En de bekerfinale mee kan maken. Daar richt ik me in ieder geval op."

Eerdere berichtgeving
De doelman is zeker vier tot zes weken uitgeschakeld. Vervelend nieuws voor Frank de Boer, maar juist weer goed nieuws voor Jeroen Verhoeven. De tweede doelman zal de komende wedstrijden onder de lat staan bij de Amsterdammers. Kenneth Vermeer is nog herstellende van een achillespeesblessure. Ronald Graafland is als tweede keeper aan de selectie toegevoegd voor het duel met Willem II.

Verhoeven keepte dit seizoen pas drie duels. In de halve bekerfinale tegen RKC Waalwijk (5-1) stond hij voor het laatst op doel, omdat Stekelenburg rust kreeg. In de tweede helft tegen Anderlecht (2-0) mocht hij invallen, omdat het duel al was beslist. En in de competitie viel de goalie in oktober bij Excelsior (2-2) in nadat Stekelenburg na een uur uitviel met een blessure.
Categorie:
Tag(s):