donderdag, 20. oktober 2011 - 10:40

Stel steelt voor 10.000 euro aan parfum

Rotterdam

De politie heeft een stel aangehouden die voor ruim 10.000 euro aan parfum heeft gestolen en het via internet weer verkocht.

De man en vrouw werden woensdag door de politie aangehouden. Zij worden verdacht van de heling van parfum die 12 oktober gestolen werd bij een parfumerie.

Na de inbraak waarbij in oktober van dit jaar voor meer dan 10000 euro aan parfum gestolen werd stelde de recherche een onderzoek in. Er werden beelden uitgekeken en de omgeving rond de winkel aan de Struytse Hoek werd onderzocht.

Al snel kwam de recherche op het spoor van de verdachten. Zij bleken originele parfums aan te bieden tegen een kwart van de prijs. Op deze parfums zat zelfs nog de sticker van de parfumerie.

Niet alle kopers vertrouwden dit en een aantal van hen deelde zijn zorgen met de politie. Een van de verdachten, een 19-jarige inwoner van Hellevoetsluis, werd aangehouden in zijn woning. Hij gaf aan dat hij de parfums voor ongeveer 1000 euro had gekocht via een internetverkoopsite.

De recherche stelt een onderzoek in naar de mogelijke verkoper van parfums. Aangezien dit een dusdanig laag bedrag was, had hij kunnen weten dat de parfums van diefstal afkomstig waren. Ook de andere bewoonster van de woning is aangehouden. In totaal zijn er nog 134 parfums in beslag genomen.
Provincie:
Tag(s):