woensdag, 6. april 2011 - 10:41

Stel verdacht van witwassen

Steenwijk

Op dinsdag 5 april werden een 38-jarige man en een 45-jarige vrouw aangehouden op verdenking van witwassen. De politie kwam het stel op het spoor na een melding van ongebruikelijk bezit.

Het stel leefde zichtbaar ‘boven hun stand’ en gaf volgens de melder en het door de politie ingestelde onderzoek veel meer geld uit dan waar zij logischerwijs over zouden kunnen beschikken. Dit leidde eind februari tot een doorzoeking van de woning van het stel in Steenwijk.

Ook het bedrijf, op naam van de vrouwelijke verdachte, en een bijbehorende loods werden doorzocht. Op de locaties trof de politie diverse goederen aan waarvan onderzocht wordt of ze al dan niet met crimineel geld zijn bekostigd.

Twee Mercedessen, een Harley Davidson, een speedboot, twee crossmotoren en een scooter werden in beslag genomen. Door de politie werd daarnaast de nodige administratie meegenomen ten behoeve van het onderzoek. In de loods werden ook spullen aangetroffen die mogelijk gebruikt kunnen worden in een hennepkwekerij. Tot slot werd op een locatie in De Pol een chalet in beslag genomen. Het Openbaar Ministerie neemt een beslissing over de verdere afhandeling van deze zaak
Provincie:
Tag(s):