vrijdag, 2. september 2011 - 18:29

Stenengooiers spelersbus FC Twente horen hun straf

Alkmaar

Twee Amsterdammers hebben zich vrijdag voor de politierechter in Alkmaar moeten verantwoorden voor het gooien van stenen op de spelersbus van FC Twente, op 13 april 2010 (openlijke geweldpleging).

Vanaf een talud langs de ringweg Alkmaar (Heilooërtolweg) gooiden vier mannen stenen op de bus, die op weg was naar het stadion van AZ. Twee van hen konden eind januari worden aangehouden aan de hand van het dna dat werd aangetroffen op achtergelaten bivakmutsen. Het gaat om twee mannen van 21 en 25 jaar.

Het Openbaar Ministerie eiste een taakstraf van 160 uur, een maand voorwaardelijke celstraf met een proeftijd van twee jaar en een stadionverbod en stadion omgevingsverbod gedurende deze proeftijd. De rechtbank legde hen 120 uur werkstraf op, een voorwaardelijke celstraf van twee weken en een stadion- en omgevingsverbod. Dat betekent dat zij de komende twee jaar geen wedstrijden van Ajax mogen bezoeken en zich niet binnen een straal van 1 kilometer rond de middenstip mogen bevinden van het stadion waar Ajax speelt; voor, tijdens en na de wedstrijd.
Provincie:
Tag(s):