zaterdag, 9. juli 2011 - 15:31

Steun voor "Roots is the Woods"

De provincie Gelderland geeft 50.000 euro subsidie aan het rondreizend theaterfestival Roots in the Woods.

Het rondreizend festival vindt in het najaar plaats in Apeldoorn en in de zomer in Ede. De provinciale subsidie is bedoeld om het project een impuls te geven. De provinciale steun moet ook bijdragen aan het aantrekken van particuliere sponsors, die nog nodig zijn. Na 2012 zou het festival zelfstandig moeten kunnen draaien.

Het festival heeft als doel om de jaargetijden te vieren in de Veluwse steden, en is een uitwerking van het Jaarlijkse Veluwe festival. Het festival moet uitgroeien tot een kenmerkend festival voor de Veluwe en zo bijdragen aan het versterken van het imago van de Veluwe.

Stichting Roots in the Woods is momenteel druk met het organiseren van het herfstfestival in Apeldoorn. Centraal staan: muziek, theater, kleinkunst, cabaret, outdoor, kinderactiviteiten en culinaire verrassingen. Geheel in de sfeer van de Veluwe. Roots in the Woods kent een afwisselend programma. Overdag zijn de activiteiten gericht op gezinnen. In de avonduren is het aanbod gericht op volwassenen.

De provincie werkt samen met gemeenten, organisaties en bedrijven aan het versterken van de positie van de Veluwe als binnenlandse en buitenlandse vakantiebestemming. De vrijetijdsector is een belangrijk poot onder de regionale economie van de Veluwe en biedt veel werkgelegenheid aan met name jonge werknemers. De combinatie van natuur, aanwezigheid van grote hoefdieren, water, grote attracties, culinair aanbod én de aantrekkelijke steden met cultureel en winkelaanbod is uniek in Nederland.
Provincie:
Tag(s):