donderdag, 6. oktober 2011 - 8:09 Update: 08-07-2014 0:31

Steve 'Apple' Jobs overleden

Steve Jobs, medeoprichter en topman van Apple is overleden. Dat heeft het Amerikaanse technologiebedrijf bekend gemaakt.

Op 24 augustus 2011 kondigde Jobs via een brief aan het personeel en de wereld aan dat hij niet langer aan de eisen die aan een CEO worden gesteld kon voldoen en dat hij zijn functie als CEO per direct neerlegde. Hij gaf aan, als de directie daarmee zou instemmen, wel in een andere functie te willen aanblijven. Zijn functie werd overgenomen door voormalig COO (Chief Operating Officer) Tim Cook, zo staat in de brief.

Pionier
Steve Jobs wordt beschouwd als pionier van de computerindustrie. Nadat hij bij Xerox op het Palo Alto Research Center (PARC) een demonstratie zag van de grafische gebruikersomgeving met vensters en muis, nam hij deze interface op in de Apple Lisa, die erg duur was en slecht verkocht en vrij snel opgevolgd werd door de Apple Macintosh. Hij was verder ook de drijvende kracht achter de ontwikkeling van Mac OS X.

Jobs bemoeienis
Jobs stond bekend om zijn eigen voorkeuren en om zijn bemoeienis met de kleinste details van een product, tot en met de verpakking van het kleinste onderdeel. Door zijn ondergeschikten werd zijn bemoeienis en overtuigingskracht wel eens als reality distortion field omschreven. Hij had een aparte kledingstijl - Jobs droeg ook bij chique gelegenheden altijd een spijkerbroek en een zwarte coltrui.

Kanker
Hij onderging in augustus 2004 een operatie waarbij een tumor in zijn alvleesklier werd verwijderd. Hij had een zeer zeldzame vorm van alvleesklierkanker. Na diverse behandelingen ging hij in september 2004 weer aan het werk.

Jobs was jarenlang het boegbeeld van Apple. Hij wordt beschouwd als pionier van de computerindustrie. Steve Jobs is 56 jaar geworden.
Categorie:
Tag(s):