woensdag, 13. april 2011 - 12:36 Update: 08-07-2014 0:29

Stichting Blij dat ik Rij wil Waarborgfonds Autobranche

Utrecht

Stichting Blij dat ik Rij gaat zich actief inzetten voor een Waarborgfonds Autobranche en een Stichting Derdengelden Autobranche. Blij dat ik Rij nodigt belanghebbende partijen publiekelijk uit hieraan deel te nemen en zich te melden bij Blij dat ik Rij.

Het Waarborgfonds Autobranche en een Stichting Derdengelden Autobranche is een veilige schakel tussen particulier en autobedrijf. Bij het kopen van een huis wordt de koopsom bij een notaris gestort. Deze controleert alle documenten alvorens de verkoper de koopsom over te maken. Een dergelijke werkwijze zou in de autobranche ook kunnen. Een Waarborgfonds bestaat in alle retailbranches waar veel geld omgaat (reiswereld, keukenbranche) behalve in de autobranche.

Maandag jl. werd er weer een faillissementsdrama op TV bij Tros Opgelicht!? uitgezonden. Een ondernemer die noodgedwongen de (aan)betalingen van particulieren moet gebruiken om zijn lopende kosten te betalen in plaats van de auto van af te rekenen bij de groothandel. In de beleving van de consument betreft het altijd een groot bedrag, gespaard of geleend. En een faillissement kan de beste ondernemer overkomen.
Categorie:
Tag(s):