vrijdag, 21. januari 2011 - 8:57

Stijgend aantal autodiefstallen in 2010

Hoevelaken

In 2010 is er een stijging te zien van het aantal autodiefstallen. In 2010 werden 11.733 personenauto’s gestolen. Dat zijn er 706 meer dan in 2009; een stijging van 6,4%. Dit blijkt uit cijfers van de Stichting Aanpak Voertuigcriminaliteit.

Vooral jonge auto's worden steeds vaker het slachtoffer van diefstal. Door moderne technieken weten autodieven steeds vaker startonderbrekers te omzeilen en hierdoor het voertuig ongestoord mee kunnen nemen.

Voor eigenaren van een oudere Ford Escort is het diefstalrisico zes keer zo hoog als gemiddeld. Hiervan wordt zelfs bijna 90% teruggevonden. Het diefstalrisico bij de Mercedes E-klasse, de Seat Leon en de Volkswagen Golf is ongeveer vier keer zo hoog als gemiddeld.

De Stichting Aanpak Voertuigcriminaliteit beveelt eigenaren van veel gestolen auto’s aan om maatregelen te nemen om hun auto beter te beschermen. Het laten inbouwen van een VbV gecertificeerd alarmsysteem of een voertuigvolgsysteem geeft goede resultaten, maar ook extra sloten op bijvoorbeeld het stuur en de versnellingspook maken het de dieven moeilijker.
Provincie:
Tag(s):