dinsdag, 18. oktober 2011 - 16:08

Stilettorun voor vrouwen tijdens Schutrups Run in Exloo

Exloo

Een begrip in de hardloopwereld. De Schutrups Run is een flink eind op weg naar deze status. Het evenement met start en finish in Exloo is zondag 23 oktober opnieuw onderdeel van het prestigieuze Univé Loopcircuit.

Programmaonderdelen zijn de 10.000 meter voor wedstrijd- en trimlopers (start 14.00 uur), een stilettorun voor vrouwen (14.05 uur), een bedrijvenloop (12.30 uur) en wedstrijden voor jeugd (13.15 uur). Voor wie het kalmer aan wil doen, is er 's morgens de herfsttintenwandeltocht (start tussen 09.00 en 10.30 uur). De inschrijfgelden gaan deels naar de Doe Een Wens Stichting Nederland.

Het Univé Loopcircuit kent veertien wedstrijden waarvan er twaalf in Groningen en twee in Drenthe zijn. De Schutrups Run is dit jaar voor de tweede keer een wedstrijd in dit hardloopcircuit dat zich tot één van belangrijkste in het Noorden mag rekenen. "We willen graag onderdeel zijn. In de herfst van 2009 hebben we elkaar gevonden. Van allebeide kanten was de klik er meteen", herinnert Jan Schutrups zich.

Over 2010 is hij bijzonder goed te spreken. "Er waren bijna driehonderd deelnemers, hoewel we een noodtraject hadden uitgezet. Vanwege werkzaamheden aan de riolering was het centrum van Exloo namelijk één grote bouwput." Die werkzaamheden zijn inmiddels afgerond.

"De 10.000 meter omvat twee ronden van vijf kilometer door de fraaie omgeving van Exloo met start-finish in de Schoolstraat. Zestig procent van het traject is verhard", weet Schutrups.

"We willen ieder jaar een stukje groeien met daarbij ook ruimte voor niet-alledaagse dingen. Zo is er dit jaar de stilettorun: een wedstrijd waarin vrouwen schoenen met extreem hoge, en niet al te brede, hakken dragen.”
Provincie:
Tag(s):