woensdag, 21. december 2011 - 12:12

Stoffelijk overschot is van de 19-jarige vermiste Dylan

Terheijden

Het stoffelijk overschot dat dinsdagmiddag in Terheijden is gevonden, is van de 19-jarige Dylan Proosten uit Rijen. Dat heeft een woordvoerder van Midden en West Brabant aan BlikOpNieuws bevestigd.

Het ontzielde lichaam werd door wandelaars aangetroffen in een voormalig maisveld aan de Bergen in Terheijden, het gebied tussen Bredaseweg en Wagenbergsebaan N-285. Dat is vlakbij het café waar de jongen voor het laatst is gezien na een personeelsfeest van zijn werkgever C1000, zo meldt omroep Brabant

Negen dagen vermist
Familieleden, vrienden en politie waren sinds zondag 11 december naar Dylan op zoek. Hij was zaterdagavond 10 december rond 20.00 uur thuis vertrokken en vervolgens met een bus met collega's van zijn werk naar een bedrijfsfeest in Terheijden gegaan. Na afloop van het feest is hij niet met dezelfde bus terug naar huis gegaan.

De politie startte een zoekactie in de omgeving van het Markkanaal omdat langs de waterkant persoonlijke spullen van Dylan werden gevonden. Ook werden er speurhonden, de mobiele eenheid, een helikopter en sonarapparatuur ingezet bij het zoeken.

Regionale media verspreidden op verzoek van de familie een foto van de vermiste Dylan. Ook het tv-programma Tros Vermist besteedde aandacht aan de vermissing.

Dinsdagmiddag meldden twee wandelaars dat zij een stoffelijk overschot hadden aangetroffen in een maisveld. Een van hen had eerder, vanuit de bus, tijdens het passeren iets opvallends gezien. De twee gingen daarom terug naar de bewuste plek om meer duidelijkheid te verkrijgen. Zij troffen vervolgens het stoffelijk overschot te gaan.

Op dit moment is de politie bezig het onderzoek naar de doodsoorzaak. De politie houdt met alle opties rekening. "Het zou om een ongeluk kunnen gaan, of een onwelwording. Ook een misdrijf wordt niet uitgesloten, hoewel daar geen eerste indicaties voor zijn", aldus woordvoerder van politie Rob Luijten tegen Omroep Brabant.
Provincie:
Tag(s):