zaterdag, 11. juni 2011 - 11:40

Stoffelijk overschot man in Merwede gevonden

Dordrecht

Donderdag is het lichaam gevonden van de 27 jarige man uit Gorinchem die in de nacht van zondag op maandag met zijn auto in de Waal terecht was gekomen.

In de afgelopen dagen was er onder andere met sonar en speurhond gezocht naar de man in het gebied tussen Tuil en enkele kilometers stroomafwaarts. Vanuit de lucht werd daarnaast het gehele stroomgebied van de Waal vanaf Tuil bekeken.

De man kreeg zondagnacht tijdens een reguliere verkeerscontrole een stopteken en sloeg vervolgens op de vlucht. Op de Waalbanddijk in Tuil reed de bestuurder de uiterwaarden in, raakte een hek en kwam uiteindelijk in de Waal terecht. Agenten probeerden de man nog een reddingslijn toe te werpen maar wisten hem niet te bereiken.

In eerste instantie richtte de zoektocht zich op het vinden van één inzittende, omdat agenten alleen de bestuurder van de auto gezien hadden. De volgende morgen kreeg de politie informatie dat een 24-jarige vrouw uit Huizen, een bekende van de bestuurder, door haar omgeving gemist werd. Haar stoffelijk overschot werd maandagmiddag aangetroffen in de nabijheid van de plaats waar de auto de Waal was ingereden. Uit de eerste resultaten van de sectie is gebleken dat de vrouw door verdrinking om het leven is gekomen.

Naar de exacte omstandigheden rond het incident en de dood van de vrouw wordt nog nader onderzoek gedaan.
Provincie:
Tag(s):