dinsdag, 20. december 2011 - 19:58

Stoffelijk overschot van vermiste Dylan (19) vermoedelijk aangetroffen

Terheijden

Dinsdagmiddag is in Terheijden het stoffelijk overschot van een man gevonden. 'Vermoedelijk gaat het om de vermiste 19-jarige Dylan Proosten uit Rijen', meldt de politie dinsdag.

Het ontzielde lichaam werd door wandelaars aangetroffen in een voormalig maisveld aan de Bergen in Terheijden, het gebied tussen Bredaseweg en Wagenbergsebaan N-285.

Negen dagen vermist
Familieleden, vrienden en politie waren sinds zondag 11 december naar Dylan op zoek. Hij was zaterdagavond 10 december rond 20.00 uur thuis vertrokken en vervolgens met een bus met collega's van zijn werk naar een bedrijfsfeest in Terheijden gegaan. Na afloop van het feest is hij niet met dezelfde bus terug naar huis gegaan.

De politie startte een zoekactie in de omgeving van het Markkanaal omdat langs de waterkant persoonlijke spullen van Dylan werden gevonden. Ook werden er speurhonden, de mobiele eenheid, een helikopter en sonarapparatuur ingezet bij het zoeken.

Regionale media verspreidden op verzoek van de familie een foto van de vermiste Dylan. Ook het tv-programma Tros Vermist besteedde aandacht aan de vermissing.

Dinsdagmiddag meldden twee wandelaars dat zij een stoffelijk overschot hadden aangetroffen in een maisveld. Een van hen had eerder, vanuit de bus, tijdens het passeren iets opvallends gezien. De twee gingen daarom terug naar de bewuste plek om meer duidelijkheid te verkrijgen. Zij troffen vervolgens het stoffelijk overschot te gaan.

Op dit moment is de politie bezig met het formeel vast stellen van de identiteit, het informeren van de nabestaanden en het onderzoek naar de doodsoorzaak.
Provincie:
Tag(s):