donderdag, 27. oktober 2011 - 15:51

Stoffelijke resten Amerikaanse soldaten overgedragen

Groesbeek

De Bergings- en Identificatiedienst van de Koninklijke Landmacht (BIDKL) heeft de stoffelijke resten van de twee Amerikaanse soldaten uit de Tweede Wereldoorlog officieel overgedragen aan hun collega’s van de US Joint POW/MIA Accounting Command (JPAC).

De veldgraven van beide militairen van de 82e US Airborne Divisie werden in september gevonden in een akker aan de Wylerbaan in Groesbeek. De stoffelijke resten zijn de afgelopen maand in het laboratorium van de BIDKL op Kamp Soesterberg nauwgezet onderzocht. De resultaten daarvan zijn in rapportages vastgelegd, en aan de vertegenwoordigers van de JPAC overhandigd. Beide slachtoffers zijn voor vervolgonderzoek overgebracht naar de Central Identification Laboratories van de JPAC, op Hawaï.

De kans is groot dat beide gesneuvelden kunnen worden geïdentificeerd en hun nabestaanden geïnformeerd over de vondst. Hiermee komt voor hen na 67 jaar een einde aan de onzekerheid omtrent het lot van hun vermiste familieleden. Waar de uiteindelijke laatste rustplaats zal zijn van beide militairen is nog niet bekend.

De BIDKL en JPAC werken intensief samen bij de opsporing en identificatie van vermiste militairen uit de Tweede Wereldoorlog.
Provincie:
Tag(s):