donderdag, 17. maart 2011 - 15:16 Update: 08-07-2014 0:31

Storing bij aanvragen nieuwe DigiD

Den Haag

Wegens een technische storing is het momenteel niet altijd mogelijk een nieuwe DigiD of een DigiD machtiging aan te vragen. Dit meldt het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties donderdagmiddag.

'Mensen die een DigiD moeten aanvragen, wordt bij een eventuele foutmelding geadviseerd het later nogmaals te proberen. In de avond is het rustiger en is er een grotere kans dat de aanvraag lukt', aldus het ministerie.

Inloggen met DigiD gewoon mogelijk
Mensen die al een DigiD hebben, kunnen deze gewoon gebruiken om in te loggen bij overheidsdiensten. Het is dus gewoon mogelijk om bijvoorbeeld een uittreksel van het bevolkingsregister aan te vragen, vergunningaanvragen bij de gemeente in te dienen, of belastingaangifte te doen.

Waar doet de storing zich voor?
De storing doet zich voor in de online versie van de Gemeentelijke Basisadministratie Personen (GBA-V). Hierin staan de naam- en adresgegevens van alle Nederlanders. Overheidsdiensten zoals DigiD maken hiervan gebruik.

Bij het aanvragen van een DigiD wordt in de GBA-V gecontroleerd of de ingevulde gegevens juist zijn. Door de storing is deze controle nu niet altijd mogelijk, en wordt het aanvraagproces soms afgebroken. Het is nog niet bekend wanneer de storing verholpen zal zijn.
Categorie:
Tag(s):