zaterdag, 12. november 2011 - 22:47

Straat afgezet voor gaslek

Odijk

Een aantal buurtbewoners aan de Dominee van Haaftenlaan in Odijk roken zaterdag al vanaf vroeg in de ochtend een gaslucht.

Nadat zij met elkaar overlegd hadden, vonden zij het toch verstandig dat er naar gekeken zou worden. Rond de klok van half zes werd de brandweer gealarmeerd.

De brandweer kwam ter plaatse en rook ook een gaslucht waardoor zij er voor kozen de straat af te zetten en mensen uit de buurt te houden van de gaslucht zodat er niet een ontstekingsbron per ongeluk in de buurt zou kunnen komen.

Vervolgens is de brandweer op zoek gegaan met een gas- /explosie-meter om te kijken waar de gaslucht mogelijk vandaan kon komen. De brandweer ontdekte een put waar de gaslucht het sterkst uitkwam. Ook was de gaslucht inderdaad het sterkst bij de woning waar de put voor lag. Bij die woning was een verbouwing gaande, er werd een dakkapel opgebouwd. Voor de zekerheid wilde de brandweer weten of het lek niet in dat huis was ontstaan. De meter werd door de brievenbus naar binnen gedaan, maar daar werd niets gemeten. Ook in de huizen naast deze woning werd gemeten en niets gevonden.

Hierop werd het gasbedrijf alvast ter plaatse geroepen
om het lek te gaan zoeken en het gas af te sluiten, zodat het lek in ieder geval geen gevaar meer opleverde en de brandweer dus niet meer stand-by hoefde te staan.

Odijk is geen grote plaats en veel mensen kwamen ook net allemaal thuis in het dorp en zagen de oranje zwaailichten. Veel mensen kwamen daarom even vragen wat er aan de hand was en hoe groot het gevaar was.
Provincie:
Tag(s):