zondag, 23. oktober 2011 - 21:11

Straatrover in Emmen aangehouden

Emmen

In de nacht van zaterdag op zondag heeft de politie een 24-jarige man uit Emmen aangehouden.

Eerder die nacht waren een 25-jarige man en een 31-jarige man, beiden uit Emmen, beroofd. De twee fietsten over de Eikenweg, op een gedeelte van de route waar het wat donkerder was zagen zij drie mannen lopen. Deze spraken de twee aan maakten onder bedreiging een GSM van een van de mannen afhandig. Vervolgens gingen ze er vandoor.

De twee slachtoffers melden zich die nacht op het politiebureau. Toen agenten naar de plek van het incident gingen zagen zij twee mannen wegrennen. Na een korte achtervolging konden zij de 24-jarige man aanhouden. De GSM van één van de slachtoffers werd teruggevonden.

Kort daarna kreeg de politie nog een melding van een poging van een straatroof. Een 35-jarige man uit Emmen fietste over het fietsbruggetje bij de Eikenlaan toen hij ook bij een wat donker stuk kwam en een man hem aansprak. Hij vroeg de man zijn portemonnee te geven. De Emmenaar gaf aan dat hij dit niet ging doen en fietste door. De man probeerde de Emmenaar te pakken en liep nog enkele meters achter hem aan. Later bleek dat de 35-jarige man hierbij verwondingen had opgelopen aan zijn rug.

De politie onderzoekt beide zaken.
Provincie:
Tag(s):