maandag, 28. november 2011 - 11:18

Straatrovers aangehouden met hulp van cameratoezicht

Almere

Zaterdagnacht en zondagochtend zijn bij twee verschillende straatroven vijf verdachten aangehouden.

De vermoedelijke berovers konden worden aangehouden nadat observanten van cameratoezicht de berovingen op beeld zagen en de verdachten met camera’s volgden.

Zaterdagnacht, rond 23.50 uur, werd in de omgeving van de Grote Markt een 20-jarige Almeerder door een groep jongelui belaagd en beroofd. Observanten van cameratoezicht zagen een en ander gebeuren en alarmeerden de politie. Op basis van een goed signalement werden twee straatrovers achterhaald waarna een achtervolging te voet en met een politie auto ontstond. Beide verdachten werden aangehouden in de omgeving van de Flevostraat.

In de kleding van de verdachten werden goederen aangetroffen van de aangever. Een derde verdachte werd kort hierna opgespoord en werd in het centrum aangehouden. Alle drie de jongens zijn 16 jaar en komen uit Almere. Zij zijn in verzekering gesteld en zitten vast.

Het onderzoek richt zich op nog twee verdachten die bij de straatroof betrokken waren. De beelden die door cameratoezicht zijn gemaakt worden in het onderzoek gebruikt.

Zondagochtend rond 05.30 uur werden twee mannen uit Amsterdam betrapt toen ze een andere man in de omgeving van Forum belaagden. Het slachtoffer werd daarbij flink geslagen waarna het tweetal, 18 en 23 jaar, wegrende richting Hospitaaldreef. Daar werden de mannen aangehouden door agenten die door cameratoezicht werden geïnstrueerd. Het belaagde slachtoffer was echter verdwenen. De mannen zijn ingesloten en worden verdacht van een straatroof dan wel openlijke geweldpleging. De recherche van district Zuid heeft de zaak in onderzoek.
Provincie:
Tag(s):