zaterdag, 19. februari 2011 - 9:37

'Straf geweld op het sportveld even zwaar als geweld op straat'

Den Haag

Bart de Liefde, Kamerlid voor de VVD, vindt dat er een einde moet komen aan de zwijgcultuur in de sportwereld, waardoor geweld tijdens een wedstrijd vaak zonder gevolgen blijft.

De VVD roept verantwoordelijk ministers Schippers (Volksgezondheid) en Opstelten (Veligheid en Justitie) op hun beleid aan te passen.‘Slaan, schoppen, bijten, het heeft helemaal niets met sport te maken. Daarom moet aangifte de norm worden,’ aldus het Kamerlid.

Volgens De Liefde is het best mogelijk dat de politie naar het sportveld komt om de aangifte op te nemen. ‘Vervolgens moet de politie de daders opsporen en dient het OM vervolgens serieus te kijken naar vervolging. Dat kan nu al, maar het gebeurt in de praktijk veel te weinig.

De Liefde benadrukt dat preventie altijd de voorkeur heeft. ‘De VVD hecht veel waarde aan succesvolle projecten in de preventieve sfeer waar respect en diversiteit voorop staan. Zo hebben 11 sportbonden succesvolle ‘bewustwordingscampagnes’ uitgevoerd en slimme spelregelwijzigingen toegepast om verbaal en fysiek geweld te voorkomen.’
Provincie:
Tag(s):