vrijdag, 5. augustus 2011 - 17:22

Straten in centrum Heerlen afgesloten wegens werkzaamheden

Heerlen

Vanaf maandag 15 augustus starten in het centrum weer verschillende wegwerkzaamheden. Dan worden twee belangrijke doorgangsroutes voor verkeer afgesloten: de Looierstraat en de Spoorsingel. Uiterlijk eind november zijn beide verbindingen weer open.

De Looierstraat gaat dicht tussen de Pater Beatusstraat en de N281 (stadsauto-weg). Behalve een rioolrenovatie komt er ook een nieuwe rotonde ter hoogte van de GGD. Verder komt er een fietsverbinding in twee richtingen over de Looierstraat naar de Hogeschool Zuyd. Tijdens deze werkzaamheden blijft de parkeergarage van ’t Loon bereikbaar. Verkeer uit de richting Nuth naar het centrum van Heerlen wordt omgeleid via de Parallelweg. Verkeer uit de richting Voerendaal kan gebruik maken van een route via de Valkenburgerweg.

De Spoorsingel gaat dicht tussen het nieuwe busstation en de Groene Boord. Eerst komt er nieuwe riolering en vervolgens een brede middenberm en betere fietsvoorzieningen. Deze aanpassing is nodig in voorbereiding op het Maankwartier. Als de bouw hiervan begint, wordt de Spoorsingel drukker. Daarvoor moet de weg klaar worden gemaakt.
De Spoorsingel gaat dicht voor alle verkeer. Voor de lijnbussen komen er speciale maatregelen, zodat deze het busstation uit de richting van de overweg toch kunnen bereiken. De Willemstraat blijft voor alle verkeer bereikbaar via de Kempkensweg.
Provincie:
Tag(s):