dinsdag, 17. mei 2011 - 15:33

Streven naar 1 miljoen aanmeldingen voor AMBER Alert

Utrecht

Meer dan 800.000 Nederlanders en organisaties hebben zich inmiddels aangemeld voor AMBER Alert, hiermee verreweg de grootste alerteringsdienst in Nederland. Bij een AMBER Alert staat de foto van het ontvoerde kind centraal; deze foto wordt bij de ontvoering of vermissing van een kind direct onder de aandacht gebracht van miljoenen Nederlanders.

Naast de 800.000 persoonlijke aanmeldingen, zijn ook duizenden organisaties aangemeld bij AMBER Alert, waaronder recentelijk de RET en DHL. Eerder al hadden organisaties zoals de NS, Connexxion, TNT Express, Total en G4S zich aangemeld. Een AMBER Alert is ook direct te zien op reclameschermen en snelwegborden van Rijkswaterstaat en Tekstkar.nl. Bovendien nemen de belangrijkste radio en TV-zenders, (o.a. NOS, SBS, RTL en regionale zenders), AMBER Alert automatisch over, evenals honderden internetsites, waaronder ook BLIK OP NIEUWS. Hierdoor zien binnen tien minuten miljoenen Nederlanders de foto van het ontvoerde kind.

'Volgende week woensdag, 25 mei, is de internationale Dag van het Vermiste Kind. Op deze dag wordt wereldwijd aandacht gevraagd voor vermiste kinderen. Dat deze dag voor de deur staat, maakt het passeren van deze mijlpaal extra speciaal,' zegt Frank Hoen, oprichter van AMBER Alert Nederland. 'Hoewel 800.000 deelnemers natuurlijk al geweldig is, wil ik er dan ook alles aan doen om voor de Dag van het Vermiste Kind 2012 het aantal deelnemers verder te laten groeien tot 1 miljoen.'
Provincie:
Tag(s):