maandag, 19. september 2011 - 9:57 Update: 08-07-2014 0:27

Striptekenaar Minck Oosterveer (50) komt om bij motorongeval

Bij een motorongeluk is afgelopen zaterdag de Nederlandse striptekenaar Minck Oosterveer (50) om het leven gekomen. Dit melden verschillende media maandag.

De tekenaar werd bekend door zijn krantenstrips voor De Telegraaf (Zodiak en Nicky Saxx) maar legde zich de afgelopen drie jaar toe op het maken van nieuwe avonturenverhalen voor het stripblad Eppo. Samen met zijn vaste scenarist Willem Ritstier maakte hij onder andere de western Ronson Inc. en De kronieken van de Buitenring, een spin-off van de populaire reeks Storm, waarvan afgelopen week het eerste deel in de boekhandel verscheen.

Dit jaar kreeg Oosterveer de Stripschapprijs voor zijn hele oeuvre.

Minck Oosterveer werkte ook aan stripseries voor Amerikaanse uitgevers.
Volgens zijn uitgever Van Bavel, die Oosterveers overlijden maandag bekend maakte, was was hij een van de weinige Nederlandse striptekenaars die in de Amerikaanse stripwereld is doorgebroken. „Een week geleden signeerde hij nog trots zijn nieuwe album tijdens Stripfestival Breda en sprak hij enthousiast over zijn Amerikaanse avontuur. Dat is nu allemaal voorbij. Dit is een enorme klap voor de Nederlandse stripwereld.”

Oosterveer kwam zaterdagmiddag op de ringweg bij Dordrecht om het leven bij een eenzijdig ongeval.
Categorie:
Tag(s):