dinsdag, 21. juni 2011 - 14:52

Student van de Maritieme Academie Den Helder op oceaan vermist

Den Helder

Sinds zaterdag wordt op de Atlantische Oceaan bij New Foundland een 20-jarige student van de Maritieme Academie van het ROC in Den Helder vermist.

De jongen liep stage aan boord van het zeeschip de Alaskaborg. Zondag om 06.00 uur moest de jongen wachtlopen maar kwam niet opdagen. Sindsdien ontbreekt ieder spoor. Dat meldt het KLPD.

Direct werd groot alarm geslagen waarbij schepen van de Canadese kustwacht en vliegtuigen tevergeefs urenlang naar de jongen hebben gezocht.

Inmiddels zijn medestudenten van de jongen op de Maritieme Academie ingelicht. Een zegsvrouw van de school laat in een reactie BlikopNieuws weten dat het schoolhoofd de ouders van de jongen vandaag heeft gesproken.

De Unit Maritieme Politie van het KLPD zal een onderzoek naar de vermissing instellen. Zij krijgt daarbij hulp van de Canadese en Britse autoriteiten. De vermissing is ingeschreven in het Vermiste Personen Systeem, waarbij de kenmerken van de 20-jarige man uit ’t Zand zijn opgenomen. Zijn signalering is ook internationaal uitgezet.
Provincie:
Tag(s):