maandag, 29. augustus 2011 - 14:16 Update: 08-07-2014 0:27

Studenten TU Eindhoven vestigen wereldrecord 'planking'

Eindhoven

De introductieweek voor nieuwe studenten van de Technische Universiteit Eindhoven leverde op de slotdag een wereldrecord simultaan ‘planken’ op.

Maar liefst 1256 deelnemers lagen afgelopen vrijdag twee minuten stokstijf, met hun gezicht naar beneden, op de harde stoeltjes van het Philipsstadion.

Onweersbuien
Het zag er even beroerd uit voor de recordpoging, vanwege de zware onweersbuien in de ochtend. Maar de studenten trotseerden massaal de regen om vanuit de universiteit naar het stadion te gaan. Daar ging al snel spontaan de wave over de tribune.

Na een warming-up, aangevoerd door PSV-jeugdtrainer Sander Offermans en PSV-mascotte Phoxy, kon de echte recordpoging beginnen. Omdat er ook tweehonderd internationale studenten meededen aan de recordpoging, was de instructie in het Engels.

’Planken’
Bij planken moet het gezicht naar beneden gericht zijn, het lichaam stokstijf, met de armen langs het lichaam. Voor deze recordpoging moest dat twee minuten lang, en dat ging in een keer goed. Een deelnemer ‘plankte’ zelfs boven op de leuning van de stoeltjes. En twee leden van het universiteitsbestuur van de TU/e plankten ook mee.

Bewijsmateriaal opgestuurd
Voor een officiële vermelding bij Guinness World Records wordt nu het verzamelde bewijsmateriaal opgestuurd ter controle. Binnen enkele weken laat de organisatie weten of de 1256 ook officieel als wereldrecord de boeken in gaat.
Categorie:
Tag(s):