dinsdag, 12. april 2011 - 20:27 Update: 08-07-2014 0:29

Stuntman over de kop in looping op AutoRai

Amsterdam

AutoRAI 2011 opende dinsdag voor de pers met een spectaculaire loop der loopings. Stuntman Steve Truglia reed in een geprepareerde Fiat 500 een ronde door een elf meter hoge looping.

Deze prestatie, die nog niet eerder vertoond is in Nederland, valt en staat bij de juiste technologie, snelheid en motorprestaties. En niet te vergeten, het lef en de prestaties van de stuntman, die fysieke en technische grenzen durft te verleggen.

Vanaf woensdag 13 april is de stunt driemaal daags ook te zien voor het publiek op het Buitenpark van de AutoRAI.

Knap staaltje autorijden
Aan de loop der loopings zijn maandenlange voorbereidingen voorafgegaan, waarin de veiligheid, de materialen en de fysieke grenzen onderzocht zijn.

Na uitgebreide tests op een militaire luchtbasis in Ipswich, Engeland en een training met straaljagerpiloten om te kunnen omgaan met de centripetale krachten ¡ª de g-krachten die loskomen bij het uitvoeren van de stunt - is stuntman Steve Truglia in staat om deze stunt succesvol uit te voeren.

Als specialist in extreme sporten en bekend van onder meer stuntwerk in James Bond films en vele tv-commercials beschikt Truglia over een ijzersterke fysieke en mentale conditie. En natuurlijk over het nodige lef om dit knap staaltje autorijden te laten zien.

¡åVlak voor zo¡¯n stunt ben ik altijd wat gespannen. Het is iedere keer weer spannend. Om mijn prestatie te kunnen leveren, vertrouw ik volledig op de prestatiebrandstof, het functioneren van de constructie, de juiste aanpassingen van de auto en mijn fysieke en mentale conditie. Het samenvallen van al deze aspecten zorgt ervoor dat ik mijn stunt goed en veilig kan uitvoeren¡å, aldus Steve Truglia. ¡åIk heb er veel zin in en ik hoop dat er veel mensen komen kijken op de AutoRAI!

De stuntauto, een Fiat 500, die volledig gestript en aangepast is. Zo zit er een kooi in ter bescherming van de stuntman en is een aparte brandstoftank ingebouwd. Een snelheidsbegrenzer is aanwezig om de exacte snelheid van 37 mijl per uur, waarmee de stunt moet worden uitgevoerd, te waarborgen.
Categorie:
Tag(s):