zaterdag, 29. januari 2011 - 11:28 Update: 08-07-2014 1:00

Suarez tekent voor 5,5 jaar bij Liverpool

(ElfVoetbal) Ajax en Liverpool hebben een akkoord bereikt over de transfer van Luis Suarez.

De Engelsen betalen maximaal 26,5 miljoen euro aan de Amsterdammers voor de spits, die onhoudbaar bleek.

De Engelse topclub is momenteel met een delegatie aan het onderhandelen in Amsterdam over de Uruguayaanse aanvaller. "Ik denk dat de kans fifty-fifty is dat Suarez blijft", reageerde De Boer.

Ajax wil een transfersom van 25 miljoen euro voor Suarez. Tot nu toe boden The Reds niet meer dan 15 miljoen. "Ze weten wat we voor Suarez willen hebben", aldus De Boer. "Luis is weg als ze dat bedrag betalen. Ik verwacht dat ze met een hoger bod komen."

UPDATE: Luis Suarez is door Ajax verkocht aan Liverpool. De Engelse club betaalt maximaal 26,5 miljoen euro voor de Uruguayaan, die per direct overstapt naar Anfield Road. Ajax en Liverpool hebben de deal inmiddels bevestigd. Als de aanvaller ook persoonlijk overeenkomt met The Reds, kan alleen de medische keuring de transfer nog in de weg staan.

UPDATE (2): Volgens ingewijden uit Liverpool heeft Liverpool nooit het volledige bedrag in één keer betaald aan Ajax, omdat de financiële situatie van de ploeg van Dirk Kuijt dat niet toelaat. Naar verluidt heeft Liverpool zestien miljoen pond, ruim negentien miljoen euro, betaald aan Ajax en kan het transferbedrag verhoogd worden tot 26,5 miljoen euro naar gelang de prestaties van Liverpool en Suarez bij zijn nieuwe club.

UPDATE (3): Vlak nadat Luis Suarez zijn contract verlengde bij Ajax, in januari vorig jaar, wilde Ajax bij een mogelijke transfer 35 tot 40 miljoen euro ontvangen. Dat bedrag is in een jaar tijd dus flink gekelderd, aangezien Liverpool in eerste instantie 19 miljoen euro betaalt. Dat wordt deels verklaard door de beruchte beet bij Otman Bakkal, maar ook door de vurige wens van Suarez om Ajax te willen verlaten. Suarez voelde zich na zijn zeven wedstrijden schorsing zwaar in de steek gelaten door Ajax, omdat die club hem niet verdedigde. Daardoor was een transfer de enige optie voor de Uruguayaan.

UPDATE (4): Suarez heeft een contract voor 5,5 jaar getekend bij Liverpool. De Uruguayaan wordt zaterdag medisch gekeurd en zal woensdag zijn opwachting maken in het thuisduel met Stoke City.
Categorie:
Tag(s):