donderdag, 2. juni 2011 - 8:20

Succesvolle Burgernetactie naar vermiste jongen in Haarlem

Haarlem

Bij de vermissing van een 12-jarige jongen uit Haarlem is dinsdagavond om 20.15 uur een Burgernetactie gestart. Dit heeft de politie bekendgemaakt.

'De jongen is verstandelijk gehandicapt, en liep moeilijk. Voor het laatst was hij gezien in de omgeving van de Claus Slüterweg. Tijdens een wandeling was hij opeens spoorloos verdwenen', aldus de politie.

Gevonden
Door verschillende tips van deelnemers aan Burgernet kon hij rond 21.00 uur weer worden gevonden op de Zwaluwenweg in Aerdenhout.

Burgemeester Bernt Schneiders van Haarlem is heel tevreden over de zoekactie: “Ik ben heel blij dat door de hulp van veel betrokken burgers Mart, de jongen die vermist was, weer snel kon worden gevonden. Voor mij vormt dat eens te meer het bewijs van de kracht van Burgernet. Door mensen actief te betrekken bij wat er gebeurt in hun omgeving kun je ontzettend veel bereiken. Je ziet hoe belangrijk het is dat inwoners actief meedoen aan Burgernet.”

Burgernet is een uniek samenwerkingsverband tussen burgers, gemeente en politie om de veiligheid in de woon- en werkomgeving te bevorderen. Hierbij wordt gebruik gemaakt van een telefonisch netwerk van inwoners en medewerkers van bedrijven uit de gemeente.

De centralist van de meldkamer van de politie start, na een melding van bijvoorbeeld een inbraak of een vermist kind, een Burgernetactie op. Dit gebeurt op basis van een goed signalement.

Ook bij crisis- en rampenbestrijding, denk bijvoorbeeld aan het vrijkomen van giftige stoffen, kan een Burgernetactie plaats vinden. Inmiddels hebben zich al 15.000 deelnemers aangemeld bij Burgernet.
Provincie:
Tag(s):